Huis mee op vakantie

De zomervakantie is begonnen. Regio zuid bijt het spits af, gevolgd door de regio’s noord (vanaf 13 juli) en midden (vanaf 20 juli). Een periode waarin huizen soms ongewenst bezocht worden en beveiliging een must is. Of neem je huis mee op vakantie…

Politie.nl

Het is slim om voordat je op vakantie gaat eerst even te checken of je huis inbraakgevoelig is. Daar is een hele waslijst aan tips over te geven, maar dat doen ze beter bij de instantie die toch moet aantreden als er iets misgaat, de politie. Zoek op politie.nl even op woninginbraak en een hele pagina met tips en video’s toveren je huis om in een vesting. Maar omdat vrijwel iedereen toch zijn of haar mobieltje meeneemt naar het vakantieadres, is er nog een optie: je huis meenemen!

Beveiliging

Natuurlijk niet letterlijk. Dat zou pas echt in de papieren lopen. Meenemen in de vorm van beeld en geluid. Wie op de webpagina’s van Coolblue, Bol, Gamma, Google of andere (lokale) elektronicahuizen zoekt naar ‘beveiliging’, komt al snel terecht tussen de wifi-camera’s, bewakingscamera’s die je via je smartphone activeert.

Voordeur

Via een beveiligde internetomgeving kijk je met dit soort camera’s ‘live’ in je huiskamer. Of gang. Of tuin. Of waar je de camera dan ook hebt hangen. Veel van die camera’s hebben een bewegingsmelder die je mobiel waarschuwen als er iemand door het beeld loopt. Helemaal hot op dit moment zijn de deurbellen met videofunctie. Wanneer er iemand aanbelt, kun jij ook tijdens het barbecueën in Zuid-Frankrijk zien wie er aan je deur staat. Vertrouw je iets niet, dan kun je vanaf je vakantieadres je buren of de politie vragen om eens een kijkje te nemen.

Borstzak

Ook kun je met de deurbellen en veel camera’s praten met de persoon in beeld. Even waarschuwen dat ie weg moet wezen en gefilmd wordt, mocht hij meer van plan zijn dan de kat te eten geven. Installeren is meestal heel eenvoudig, omdat de meeste systemen via wifi werken. Laat je goed informeren door de leverancier over de mogelijkheden en kosten. Dan zit je huis voortaan veilig in je borstzak.