Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Schiedamseweg 44 3134 BM Vlaardingen

De Witte Garantiemakelaars Vlaardingen
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 537.000,- k.k.

bied op deze woning

FOR ENGLISH SCROLL DOWN

Stijlvol wonen in dit karakteristiek, geheel gerenoveerd herenhuis uit 1915 aan de prachtige Schiedamseweg. U woont in het mooie Vlaardingen, op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Rotterdam en 20 kilometer van het centrum van Den Haag. Voor gezinnen, expats, om vanuit huis te werken of en voor een atelier aan huis is dit een fantastische plek om te wonen, met de stad binnen handbereik en de vele voorzieningen van Vlaardingen op loop-/fietsafstand. Na een korte wandeling staat u in park ’t Hof, waar de bekende Vlaardinger Willem van Ruytenburgh zijn buitenverblijf heeft gehad. Wanneer u door het park loopt, dan komt u helemaal tot rust. Als u kiest voor ruimte en kwaliteit, dan biedt dit herenhuis een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.

U kunt lopend naar theater ‘Stadsgehoorzaal’, naar Cultureel centrum De Windwijzer, Park ‘t Hof en het gezellige centrum met winkels, terrassen, restaurants en andere uitgaansgelegenheden aan de sfeervolle Oude Haven. Zo hoeft u voor een dagje winkelen of een avondje uit nooit meer te zoeken naar een parkeerplek. Veel Vlaardingers maken een wandeling in Park ‘t Hof, waarbij een bezoek wordt gebracht aan de dierenweide en een tussenstop bij Pannenkoekenhuis Het Hof. Via de Callenburghstraat loopt u in een paar minuten naar park Oranjehof en met de metro is het maar 10 tot 15 minuten naar het strand van Hoek van Holland. Ook het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar met de metro en na een paar minuten rijdt u op de A4 en A20. Hoe geweldig is dat?

Het herenhuis is, met behoud van karakter, volledig gerenoveerd met gebruik van hoogwaardige materialen. Werkelijk aan alles is gedacht, waardoor u al snel de verhuisdozen kan uitpakken en uw meubels kan neerzetten. De glas-in-loodramen zijn een lust voor het oog en verder ziet u hoge stijlplafonds, de originele vestibuledeur en prachtige paneeldeuren. Nog een paar voordelen; dit fantastische huis staat op eigen grond en het dakterras is, net als de patiotuin, gesitueerd op het zuiden. Onder de fraaie visgraatvloer ligt een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming, wat zorgt voor een huis met veel comfort. Op de begane grond bevindt zich de sfeervolle woonkamer met design houtkachel en via de prachtige witte taatsdeuren bereikt u de eetkamer, die in verbinding staat met de luxe woonkeuken. Openslaande deuren verbinden de keuken met de intieme patio. Op de verdiepingen zijn 4 goede slaapkamers, een royale badkamer boordevol luxe en een zonnig dakterras.

Indeling
Begane grond
Voortuin met smeedijzeren hekwerk, zitje en ruimte voor het stallen van uw fiets.
De entree met vestibule is een prachtige ontvangstruimte met een hoog ornamentenplafond, de originele wandbetegeling en een glas-in-lood tussendeur. De pracht en praal van het begin van de vorige eeuw ziet u ook in de ruime hal, met de trapopgang en de toiletruimte. Deze ruimte is afgewerkt met betonciré wanden, tegelvloer en zwevend closet.
De pvc visgraatvloer met vloerverwarming ligt niet alleen in de hal, maar ook in de woonkamer en keuken. Vanuit de hal zijn er twee doorgangen met prachtige witte taatsdeuren naar zowel de woonkamer als de eetkamer. In de woonkamer van 39 m² ziet u prachtige originele glas-in-loodramen, shutters en een witte houtkachel die zorgt voor een aangename warmte. Een imposante doorgang met witte taatsdeuren verbindt de woonkamer met de eetkamer, die in open verbinding staat met de keuken. De ingebouwde kastenwand biedt veel praktische bergruimte en de mogelijkheid om uw favoriete woonaccessoires neer te zetten.

In de keuken van 13 m² staat een moderne, luxe keukenopstelling met een wandopstelling en een hoge kastenwand, uitgevoerd in een lichtgrijze betonlook en een zwart hardstenen aanrechtblad. Inbouwspots in het plafond zorgen voor goede verlichting en alle benodigde apparatuur van gerenommeerde merken is ingebouwd: een Bora inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging, een koelkast met vrieslade, combi-oven/magnetron, vaatwasmachine en een Quooker.
Via openslaande deuren bereikt u de knusse patio. Op deze binnenplaats is een berging met opstelplaats voor de CV-ketel en de verdelers van de vloerverwarming. Ook zijn er een vaste bergkast voor het haardhout en een deur naar de steeg, die uitkomt in de Eendrachtstraat.

1e verdieping
Via de prachtige, gerenoveerde trap bereikt u de 1e verdieping, waar twee ruime slaapkamers en een luxe, moderne badkamer zijn. Alle deuren op deze verdieping zijn mooie paneeldeuren en op de overloop ziet u een fraai, halfrond glas-in-loodraam. In de slaapkamers ligt laminaat en op de overloop ligt, net als in de badkamer, dezelfde pvc-vloer als op de begane grond.
Slaapkamer 1, 21 m², is gesitueerd aan de voorzijde en voorzien van een grote raampartij met shutters en een prachtige originele marmeren schouw.
Slaapkamer 2, 10.5 m², is gesitueerd aan de achterzijde en geeft middels openslaande deuren toegang tot het dakterras 15 m² op het zonnige zuidwesten.
De grote, luxe badkamer is fraai afgewerkt met betonciré en een pvc-vloer met zwarte bies. Blikvangers zijn de grote inloopdouche met regendouche en glazen wand en het grote wastafelmeubel met spiegel. Verder zijn er een zwevend toilet en een klassieke buizenradiator in deze exclusieve badkamer.

2e verdieping
Achter een van de deuren op de overloop is een vaste trap naar de tweede verdieping. Op de overloop met dakraam is de opstelling voor de wasmachine. Op deze verdieping zijn de dakspanten zichtbaar, wat zorgt voor een prachtige authentieke uitstraling! In de slaapkamers en op de overloop ligt een nette laminaatvloer.
Slaapkamer 3, 8 m², is gesitueerd aan de voorzijde en voorzien van kastruimte en een dakkapel met sfeervolle shutters.
Slaapkamer 4, 10 m², is gesitueerd aan de achterzijde en voorzien van een dakkapel met shutters.

Historie in de karakteristieke Oostwijk
Wat hebben de Nachtwacht en De Oostwijk met elkaar te maken? Best veel, zo leert een korte geschiedenisles ons. De Amsterdamse specerijenhandelaar Pieter van Ruytenburch bouwde in 1611 een Buitenplaats op de buitenweide van Vlaardingen. Zijn zoon Willem verbouwde deze Buitenplaats Van Ruytenburch in Renaissance-stijl en figureert toevallig ook als ‘de man in het geel’ op Rembrandts wereldberoemde schilderij. De tuin van de buitenplaats, Park ’t Hof, wordt in 1870 een openbaar park en in 1938 uitgebreid met het Oranjepark.

De Schiedamseweg is een straat waar de reders in 1881 hun kapitale villa’s lieten bouwen. Als u van het groen wilt geniet loopt u vanuit uw woning in een paar minuten naar park ‘t Hof en het Oranjepark waar u de drukte van de stad achter u kunt laten. Na een bezoekje aan de dierenweide kunt u neerstrijken op het terras van het pannenkoekenhuis of het terras van de Watertoren. Het terras wordt druk gefrequenteerd door buurtbewoners en andere Vlaardingers, die even uitpuffen van de wandeling met hun hond.

Bijzonderheden
– Fraai gemoderniseerd herenhuis met behoud van karakter;
– Woonoppervlakte ca. 140 m² (gemeten volgens de meetinstructie);
– Gelegen op 116 m² eigen grond;
– Sfeervolle woonkamer met eetkamer en keuken 52 m²;
– 4 goede slaapkamers met moderne badkamer;
– Patiotuin en royaal dakterras 15 m² op het zonnige zuiden;
– Gebouwd in 1915 en volledig gerenoveerd in 2020;
– Deze karakteristieke woning is gelegen in een gebied bestemd tot Beschermd Stadsgezicht.
– Op loopafstand van het prachtige stadspark ’t Hof, theater, bioscoop, casino, winkelcentrum en uitgaansleven aan de Oude Haven. Maar ook goede scholen en kinderopvang in de buurt;
– Nabij uitvalswegen bus- en metrostation om binnen een 25 minuten uit te komen in het centrum van Rotterdam, Delft of het strand van Hoek van Holland;
– De woning wordt verkocht in combinatie met de ouderdomsclausule;
– Oplevering in overleg.

Overige
Huis kopen? Neem uw eigen NVM Aankoopmakelaar mee!
Download nu via www.dewittegarantiemakelaars.nl de brochure van deze woning.

Een daadwerkelijke koopovereenkomst komt pas tot stand nadat beide partijen de schriftelijke overeenkomst hebben ondertekend.

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Nadrukkelijk zij vermeld, dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of een offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

ENGLISH VERSION

Stylish living in this characteristic, fully renovated mansion from 1915 on the beautiful Schiedamseweg. You live in beautiful Vlaardingen, about 10 kilometres from the centre of Rotterdam and 20 kilometres from the centre of The Hague. For families, expats, for working from home or and for an artistic studio, this is a fantastic place to live, with the city within easy reach and Vlaardingen’s many amenities within walking/cycling distance. After a short walk, you are in park ‘t Hof, where the famous Vlaardinger Willem van Ruytenburgh had his country house. When you walk through the park, you will completely relax. If you opt for space and quality, this town house offers excellent value for money.

You can walk to theatre ‘Stadsgehoorzaal’, Cultural Centre ‘De Windwijzer’, Park ‘t Hof and the cosy centre with shops, terraces, restaurants and other entertainment venues at the atmospheric Oude Haven. So, for a roof-top shopping trip or an evening out, you never have to look for a parking spot again. Many residents take a walk in Park ‘t Hof, visiting the animal pasture and stopping off at Pannenkoekenhuis Het Hof. Via Callenburghstraat, you can walk to park Oranjehof in a few minutes and by metro it is only 10 to 15 minutes to the beach of Hoek van Holland. Rotterdam city centre is also easily accessible by metro and after a few minutes you are on the A4 and A20 motorways. How great is that?

While retaining character, the townhouse has been completely renovated using high-quality materials. Truly everything has been thought of, so you can soon unpack the moving boxes and put down your furniture. The stained-glass windows are a feast for the eyes, and you will also see high style ceilings, the original vestibule door and beautiful panel doors. A few more advantages; this fantastic house is on private land and the roof terrace, like the patio garden, is south facing. Beneath the beautiful herringbone floor is an insulated concrete floor, making for a house with lots of comfort. On the ground floor is the cosy living room with designer wood-burning stove, and through the beautiful white pivot doors you reach the dining room, which is connected to the luxurious kitchen diner. French doors connect the kitchen to the intimate patio. The upper floors offer four good bedrooms, a spacious bathroom brimming with luxury and a sunny roof terrace.

Layout
Ground floor
Front garden with wrought-iron fencing, seating area and space for storing your bicycle.
The entrance with vestibule is a beautiful reception room with a high ornamental ceiling, original wall tiling and a stained-glass connecting door. The splendour of the beginning of the last century can also be seen in the spacious hall, with the staircase and the toilet room. This room is finished with concrete ciré walls, tiled floor and floating toilet.
The PVC herringbone floor with underfloor heating is not only in the hall, but also in the living room and kitchen. From the hall, there are two passages with beautiful white pivot doors to both the living room and the dining room. In the 39 m² living room, you will see beautiful original stained-glass windows, shutters and a white wood-burning stove that provides pleasant warmth. An impressive passage with white pivot doors connects the living room to the dining room, which is in open communication with the kitchen. The built-in cupboard wall offers plenty of practical storage space and the opportunity to put down your favourite home accessories.

The 13 m² kitchen features a modern, luxury kitchen arrangement with a wall-mounted unit and a tall wall of cabinets, finished in a light grey concrete look and a black hardstone countertop. Recessed spotlights in the ceiling provide good lighting and all the necessary appliances from renowned brands are built-in: a Bora induction hob with built-in extractor, a fridge with freezer drawer, combi-oven/microwave, dishwasher and a Quooker.
Through French doors, you reach the cosy patio. On this patio is a storage room with the central heating boiler and underfloor heating distributors. There are also a fixed storage cupboard for firewood and a door to the alley, which opens onto Eendrachtstraat.

1st floor
Through the beautiful, renovated staircase you reach the 1st floor, where there are two spacious bedrooms and a luxurious, modern bathroom. All doors on this floor are beautiful panel doors and on the landing you will see a beautiful, semi-circular stained-glass window. The bedrooms have laminate flooring and the landing, like the bathroom, has the same PVC flooring as on the ground floor.
Bedroom 1, 21 m², is situated at the front and features a large window with shutters and a beautiful original marble fireplace.
Bedroom 2, 10.5 m², is situated at the rear and gives access to the 15 m² roof terrace on the sunny south-west through French doors.
The large, luxurious bathroom is beautifully finished with concrete ciré and PVC flooring with black piping. Eye-catchers are the large walk-in shower with rain shower and glass wall and the large washbasin with mirror. There are also a floating toilet and a classic tube radiator in this exclusive bathroom.

2nd floor
Behind one of the doors on the landing is a fixed staircase to the second floor. On the landing with skylight is the set-up for the washing machine. On this floor, the rafters are visible, creating a beautiful authentic look! The bedrooms and landing have neat laminate flooring.
Bedroom 3, 8 m², is situated at the front and features wardrobe space and a dormer window with attractive shutters.
Bedroom 4, 10 m², is situated at the rear and features a dormer window with shutters.

History in the characteristic Oostwijk
What do the Night Watch and The Oostwijk have to do with each other? Quite a lot, a brief history lesson tells us. The Amsterdam spice merchant Pieter van Ruytenburch built a Buitenplaats on Vlaardingen’s outlying meadow in 1611. His son Willem rebuilt this Buitenplaats Van Ruytenburch in Renaissance style and happens to figure as ‘the man in yellow’ in Rembrandt’s world-famous painting. The garden, Park ‘t Hof, became a public park in 1870 and was extended with the Oranjepark in 1938.

Schiedamseweg is a street where shipowners had their capital villas built in 1881. If you want to enjoy the

  • 140 m2
  • 116 m2
  • 4

Kenmerken Schiedamseweg 44

Overdracht

Vraagprijs€ 537.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte116 m2
Woonoppervlakte140 m2
Inhoud555 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1915
Dak typeTentdak
IsolatievormenDakisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, HR glas
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Maandlasten

Ligging Schiedamseweg 44

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

71.999

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

44%

20% NL

24%

20% NL

32%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod